Olen elämäni ensimmäistä neljättä kuukautta yrittäjänä. Suunnilleen ensimmäisiä tekojani yrittäjänä oli hakeutuminen Tukea Tuottavuuteen -hankkeeseen. Pikkuisen ennen kuin y-tunnus oli luotu.

Vasta opinnoista valmistuneena minulla oli vahva ymmärrys siitä, että sote-alalla yrittäminen ei ole mielekästä ilman erilaisissa verkostoissa toimimista, näinhän nykyisin opetetaan. Ja kun yrittäjäksi alkaa minun taustallani, ilman minkäänlaista ”luonnollista kutsumusta/lahjakkuutta yrittäjänä toimimiseen”, niin tukea tuottavuuteen silloin todellakin kaivataan.

Vielä ei voi sanoa, onko saatu tuki tuottanut tulosta, siis tuleeko yritystoiminnastani koskaan tuottavaa. Kun ennen sote-alan yrittäjäksi lähtemistä sanotaan, että on melko byrokraattista lupien ja ilmoitusten kanssa, sitä ei vain ymmärrä, ennen kuin itse kokeilee. Muutaman kuukauden tyhjäkäynti yrittäjänä, odotellessa, että saa luvan harjoittaa toimintaa tietyillä alueilla, tarjoaa varsin hyvin aikaa monenlaiseen puuhasteluun, vaikka erilaisten hankkeiden parissa.

Lue blogikirjoitus loppuun täältä.

Categories: Yrittäjyys